Onze collectie 

Als bestuurder wilt u veilig en comfortabel rijden. Niets is vervelender dan een lekke band als je onderweg bent.
Banden vormen het enige contact met het wegdek. Ze hebben daarom een cruciale rol bij de veiligheid van u als automobilist en overige verkeersdeelnemers. Op goede autobanden rijdt u veilig en comfortabel vele duizenden kilometers.

Autobanden Zwolle

Wij bieden u vele A-merken en de kwalitatief betere budgetmerken.
Daarnaast kunt u bij ons terecht voor caravanbanden, motorbanden, aanhangerbanden, bestelwagenbanden, binnenbanden en goedkope banden.
Wij adviseren de juiste band bij de juiste auto, de juiste bestuurder en het juiste weertype. Want dat is het allerbelangrijkste.

Een greep uit onze merken:
Michelin, Continental, Vredestein, Goodyear, Dunlop, Pirelli, Bridgestone en de budgetmerken Achilles, Fulda, Tyfoon.
Daarnaast verhuren wij diverse soorten auto-, motor- en caravanbanden.

Zomerbanden

De benaming zomerbanden wordt sinds enkele jaren gebruikt door bandenfabrikanten om een duidelijk onderscheid te maken met winterbanden.
En dat onderscheid maken we niet zomaar, want verschillende seizoenen vragen wel degelijk om andere banden.
Wanneer de temperatuur boven de 7 graden celcius komt, adviseren wij u daarom om zomerbanden te monteren.

Ontwikkelingen van zomerbanden:

  • De rolweerstand is verminderd, waardoor het brandstofverbruik lager is
  • Het geluidsniveau is gedaald
  • De slijtage van de banden is sterk verminderd. Hierdoor gaan banden langer mee
  • Het comfort is sterk toegenomen
  • Het stuurgedrag van de auto is verbeterd

Winterbanden

Winterbanden zorgen voor een betere veiligheid voor u en mede weggebruikers. Niet alleen in winterse omstandigheden, maar ook bij een temperatuur onder de 7 graden celcius en bij een nat wegdek. Dit komt door het diepere profiel en de meerdere lamellen, waardoor de winterband meer grip heeft. Winterbanden blijven soepel. U heeft daardoor meer grip en een comfortabele wegligging.

Wilt u weten in welke omringende landen winterbanden verplicht zijn? Klik hier

4 seizoenenbanden

Beter bekend als de ALL season band. Deze band levert door profielopbouw en materiaalsamenstelling goede en veilige prestaties onder alle omstandigheden. Ze beschikken over een aantal kenmerken van zowel zomer- als winterbanden. Een goed alternatief voor de rijder die niet twee keer per jaar wil wisselen!

RunFlat banden

De nieuwste auto’s worden steeds meer uitgerust met RunFlat banden. Een RunFlat band heeft een groot voordeel. Bij een lekke band kunt u namelijk zo’n 80 km doorrijden, zonder dat de verkeersveiligheid in gevaar komt. De band heeft namelijk versterkte zijkanten die het gewicht van de auto kunnen dragen. Ook als de lucht uit de band is. RunFlat banden kunnen alleen worden gemonteerd op auto’s die zijn voorzien van een ingebouwd waarschuwingssysteem. Wij beschikken over de apparatuur om de RunFlat banden goed te kunnen monteren en balanceren.

Wielen

Een velg maakt de autoband visueel helemaal af. Lees hier meer over onze wielen, velgen richten en onze velgen configurator.

 

Uw band is bij ons in goede handen. Maak hier direct online een afspraak met onze monteurs.

Vredestein bandenPirelli bandenGoodyear bandenMichelin bandenDunlop bandenBridgestone bandenContinental banden